top of page
Keresés

Napozásra Fel! De biztonságosan!

Mielőtt magadra öltenéd kedvenc flip-flop papucsodat és törölközővel a kezedben egyenesen a strand felé vennéd az irányt, gondold át, mit tehetsz a biztonságos napozás érdekében. Tippjeinkkel biztosra veheted, hogy bőröd selymes, bronzos ragyogással hálálja meg a törődést.

1. Ügyelj a napvédelemre!

A naptej használata napozáskor minden esetben kötelező! Ne légy türelmetlen, és ne a gyors eredményre hajts, hiszen a bőr 10 naponta megújul, így minél hosszabb a barnulás folyamata, a szerzett szín annál tartósabb lesz. Alkalmazd a naptejet kétóránként, és amint a vízből a partra érsz, így nem fog leégni a bőröd.


2. Radírozz!

Ne felejts el rendszeresen radírozni! Az elhalt hámsejtek így nem gátolják meg a napsugarakat abban, hogy tegyék a dolgukat. Ha kihagyod a hámlasztást, hamar egyenetlen barnulást fogsz tapasztalni.

3. Hidratálj!

Tápláld a bőröd testápolóval már a napozás előtti éjszakán, a problémás, szárazabb területekre külön gondot fordítva. Ahol a leggyorsabban beszívódik a krém, alkalmazz nagyobb mennyiséget! Két legyet üthetsz egy csapásra, ha olyan testápolót választasz, ami egyben a napvédelemre is alkalmas. A folyadékbevitelre is fordíts figyelmet, hogy minél jobb legyen a bőröd hidratáltsága.4. Fordulj!

Nyilván te sem szeretnél úgy járni, mint Ross a Jóbarátokból, aki véletlenül csak az egyik oldalát barnította le, de azt jó alaposan. Ha tökéletes, bronzos bőrszínre áhítozol tested minden pontján, 15-30 percenként fordulj meg a napozóágyon, hogy egyenletesen megfoghasson a nap. Ne felejtsd el a testedtől távolabb pihentetni a karod, hogy az oldalad is elérjék a napsugarak.


5. Zuhanyozz napozás után!

Szabadulj meg a felesleges naptejtől és bőrvédő olajoktól, valamint a homoktól, esetleg a sótól (ha tenger mellett pihensz), így sokkal selymesebb lesz a bőröd. Zuhanyzás után hidratálj testápolóval, ami segít megnyugtatni a napcsókolta bőrt.1 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page