top of page
Keresés

Szépség és ápoltság, természetesen.

Napjainkban egyre többen részesítik előnyben a bio kozmetikumokat, amikor testük, arcuk ápolására keresnek megoldást.

Valóban egyre inkább tudatosságra intenek minket a környezeti változások, nem csak a táplálkozás, hanem a szépségápolás területén is. Nem mindegy, hogy mit “kenünk magunkra”. Nézzük, hogyan segítik a bio kozmetikumok a természetes szépségápolást.Vissza a természethez, a természetes szépségápoláshoz!

A modernizáció ide vagy oda, mégis a természethez tartozik. Lehetetlen függetlenednie a természeti, környezeti hatásoktól. Pontosan az iparosodás, a tömegipar elterjedése miatt tűnt el sok hagyományos, naturális módszer a szépségápolásból is, amelyet a bio kozmetikai készítmények hoznak vissza újra a köztudatba.

Sok-sok feledésbe merült szépségrecept, amelyet nagymamáink használtak, most újra használatba kerülnek, immár modernebb kiszerelésben. Ilyen például a tojássampon, amely köztudottan jó megoldást nyújt a zsíros és korpás hajra. Az aloe vera növény nedvét már régóta használják a száraz bőr kezelésére, ma már többféle krém alapanyaga.


Többet nyújtanak, mint szépséget és ápoltságot

A bio kozmetikumok nem csak a szépség és ápoltság érdekében tesznek jót a testünknek, hanem más előnyöket is élvezhetünk általuk. Csak néhány példa arra, amely jól szemlélteti a természetes kozmetikumok pozitív hatásait:

  1. Száraz és zsíros bőrön egyaránt alkalmazhatók, hiszen a természetes összetevők alkalmazkodnak minden bőrtípushoz. Mivel nem tartalmaznak mesterséges anyagokat, még a különösen érzékeny bőrt is megfelelően ápolják.

  2. Nincs öregítő hatásuk. Míg a hagyományos kozmetikumokban gyakran található tartósítószer, színezék, amelyek gyorsíthatják a bőr öregedését, a natúr termékekben ezen anyagok nem találhatóak meg, így a bőr tovább marad üde és fiatalos.

  3. Az organikus szerek a női és férfi bőrápolásban is megbízhatóak. A bio szépségápolási termékek uniszex használatra is megfelelőek, nem kell külön női/férfi változatot beszerezni pl. egy arckrémből vagy dezodorból.

  4. Hosszú távon olcsóbbak. Ha megnézzük a bio és nem bio termékek kínálatát, hasonló árakat találunk, néha a natúr termékek még drágábbak is. Azonban ezek a készítmények gyakran nagyobb kiszerelésben jelennek meg, nem beszélve arról, hogy a jobb minőségű ápolást meghálálja a testünk, és így kevesebb kozmetikumra lesz szükségünk.

  5. Segíti a környezetet: a hozzávalók lebomlanak, ha vízzel keverednek, nem szennyezik a vizet, a talajt és a levegőt sem.
6 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page