top of page
Keresés

Ragyogj! 5 csodás tipp a nyárra

Nyáron a fokozott napsugárzás miatt bőrünknek különleges törődésre van szüksége. De mégis, hogyan óvhatjuk meg bőrünk szépségét ezekben a hónapokban is? A nyár derekán bőrünk másfajta gondoskodást igényel, mint az enyhébb tavaszi hónapokban. A mindennapi hidratáláson túl a fényvédelem kerül középpontba.

1. Radírozz!

Nyáron a napsugarak hatására bőrünk megvastagszik, ezért fontos szerepet kap a hidratálás. Kozmetikusunk, Zita ezekre a hónapokra a hidratálókrémek használata mellett arcolajak használatát javasolja, és felhívja a figyelmet arra, hogy készítsünk fel bőrünket olyan karotinban gazdag ételek fogyasztásával, mint a sárgarépa, a sárgabarack, a paradicsom és az édesburgonya. A karotin segíti a bőr természetes védekezését és hozzásegít az egyenletes barnuláshoz. Legyen figyelmünk arra, hogy például antibiotikum szedése esetén a bőr hajlamos lehet a foltos barnulásra, ilyenkor kerüljük a napot. Heti egyszer alkalmazzunk olajos alapú, magőrleményből készült radírt is, az arcon kis, a testen pedig nagy szemcséjűt.


2. Nyári rutin

A bőrápolási rutin alapjaiban nyáron sem változik. Arcunkat tisztítsuk le arctejjel, amit aztán hideg vagy meleg vízzel öblítsünk le annak függvényében, hogy éppen melyik esik jól. Krémek mellett azonban válasszunk bőrtípusunknak megfelelő arcolajat. Fontos, hogy magában sose vigyük fel, előtte használjunk arcpermetet, ami után felvihetjük a nagyjából öt csepp arcolajat. Zsíros bőrre is alkalmazhatjuk, hiszen az egyformát az egyformával elve szerint nem zsírosít tovább, viszont ha szárítjuk a bőrünket, az nagyobb faggyútermelést eredményez. Tegyünk a táskánkba nyugtató levendula- vagy hidratáló rózsavizet, és ha szükségét érezzük, permetezzük magunkra.

3. Véd az arcod!

A napi rutinban helyet kaphat a kis faktorszámú, fényvédő testolaj használata is, amit zuhanyzás után, nedves bőrre vigyünk fel. Zita azt javasolja, használjunk fényvédőt, és délelőtt tizenegy és délután négy óra között kerüljük a napot. Inkább viseljünk inkább széles karimájú kalapot, napszemüveget és hosszú, lenge ruhát. Ha fényvédő krémet veszünk, akkor csak természetes alapú, fizikai fényvédőt vásároljunk. Fontos tudni, hogy a természetes fényvédők faktorszáma soha nem lehet magasabb, mint 30-as, mert egyszerűen ez a maximum, amit természetes anyagokból elő tudnak állítani. Minden, ami ennél magasabb, az egészen biztos, hogy mesterséges.

De nincs is szükségünk magasabb fényvédőre, hiszen a faktorszám azt jelenti, hogy hányszor annyi időt tudunk a napon eltölteni, mint az az idő, ami alatt még nem égünk meg. Tehát, ha 10 percig lehetünk a napon anélkül, hogy megégnénk, akkor egy 30-as faktorszámúval megközelítőleg 30 x 10 percet.4. A megégett bőr ápolása

Ha megég a bőrünk, kenjük be hűsítő testbalzsammal, és tegyünk fel hidratáló arcpakolást. Fordulhatunk házi praktikákhoz is, nagyanyáink jól bevált módszere szerint kenhetünk a megégett bőrfelületre hűsítő tejfölt vagy napraforgóolajat. Kozmetikusunk ilyenkor a 100% tisztaságú illóolajokat veti be.


5. Segítség az olajokon túl

Nyáron kiemelten fontos, hogy ne csak krémek vagy olajok formájában gondoskodjunk a bőrünkről. Ha nem fogyasztunk elég folyadékot, összeesik a bőr és előjönnek a ráncok. Ugyan nincs biztos recept arra, hogy pontosan mennyi vizet kell meginnunk egy nap - ez minden esetben személytől függ - de árulkodó lehet, ha büdös a vizeletünk, ami azt jelzi, hogy dehidratáltak vagyunk. Sokat tehetünk a bőrünkért azzal is, ha kimozdulunk a természetbe: az oxigénterápiás kezelésként is működő séta jótékony hatással van a ráncokra. Fogyasszunk sok vizet, teát vagy cukormentes frissítőt! Feldobhatjuk a vizünket borsmentával vagy bazsalikommal is.6. Cserepes ajkak

Ha cserepesnek tűnnek ajkaid, elég, ha fogkeféddel alaposan átdörzsölöd, ezzel ugyanis eltávolítod a száraz bőrdarabokat. Ráadásul a vérkeringés is javul, így mindössze csak egy kis szájfényre van szükséged. Ha a leheleteddel sem vagy megelégedve, még fogmosás után sem, akkor rágcsálj el egy almát, ez ugyanis kellemes illatúvá teszi a szádat, és az esetleges ételmaradékokat is eltünteti!

5 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page