top of page
Keresés

Mire figyeljünk a bőrápolási rutinnál a hideg beköszöntével

Amikor beköszönt az ősz, megváltoznak a külső környezetei hatások is, ami a bőrre is nagymértékben hatással van.


Hideg van, ez lelassítja a bőr mikro keringését, e miatt lelassul a bőr megújulási képessége, beszürkül a bőr, veszít a ragyogásából. Megnő a szmog mértéke a levegőben. A káros anyagok folyamatosan bombázzák a bőrt, ez gyulladáshoz, érzékenységhez vezethet.Beindul a fűtés is, ami szárítja a bőrünket. Kevesebb napfényt kapunk, ami szintén csökkenti a bőr védekező képességét és vitalitását és fokozódik a stressz is. Az őszi idő a hormonháztartást is befolyásolja, ami a zsíros bőr esetében azt jelenti, hogy fokozódhat a faggyú termelődés és ez romló bőrképet eredményezhet. A fenti hatások miatt, gyakori a szürke, fáradt bőrkép, vízhiány, húzódó bőrérzet és fokozott érzékenység is kialakulhat.


Mire figyeljünk a bőrápolási rutinnál? Három kulcsa van ősszel a bőrápolásnak: TISZTÍTÁS-VÉDELEM-REGENERÁLÁS.


Érdemes lemosó tejet vagy krémet használni, főleg a szárazabb, vízhiányos bőrök esetében és nem zselét vagy micellás vizet. A bőrt reggel és este alaposan meg kell tisztítani.Nappalra feltétlenül fontos krémet használni, ha eddig a nyári időszakban egy könnyű állagú inkább zselés textúrájú terméket használtunk, akkor ezt most váltsuk le krémes textúrára mert fokozottabban biztosítja a bőr védelmét a hideg időben is.


Az éjszakai termékek sokat segítenek a regenerálásban, tápláló éjszakai krémek vagy olajok, különösen hálás lesz a bőr az éjszakai táplálásért.


Az ősz a legtökéletesebb időszak a regenerálódásra, megújulásra az arcápolásban. Ehhez a leglátványosabb segítséget a savas bőrmegújító kozmetikai kezelések adják, de az otthoni bőrápolási rutinba is be lehet építeni pl. AHA savakat tartalmazó radírok és egyéb bőrápoló termékek használatát.


És honnan tudod meg, hogy mi a számodra a legtökéletesebb bőrápolási rutin? Ha megtaláltad a bőröd komfort érzetét, ez azt jelenti, hogy nem húzódik, nem érzed túlzottan zsírosnak és érzékenynek sem. Kérd ki egy kozmetikus szakember tanácsát, hogy mi a legjobb megoldás a számodra!

11 megtekintés0 hozzászólás

댓글


bottom of page