top of page
Keresés

Jógával a szép és egészséges bőrért

Már kezdőként is megtapasztalhatóak a jóga pozitív hatásai, úgy, mint a lelki feltöltődés vagy az izmok tónusosabbá válása. Ugyanakkor a népszerű mozgásforma a bőrnek is kedvez. Szerte a világban, rendre napvilágot látnak a jógával kapcsolatos tanulmányok, melyek egytől egyig azt taglalják, hogyan változtathatja meg hosszútávon az ember életét.


Amennyiben valaki alaposabban beleássa magát a témába, szép számmal találhat tanulmányokat arra vonatkozóan is, hogy már heti 30 perc jógával késleltethetőek az öregedés jelei. Kutatók megállapították, hogy naponta 12 perc jógával, nyolc héten keresztül megállítható a szervezet belső gyulladásos folyamata, mely több ízben a felfokozott stresszes életvitel miatt alakulhat ki. Ez a gyulladás hatással lehet az arcbőrre: többek közt pattanásokat, bőrpírt, kiütéseket, ráncokat és allergiás tüneteket is előidézhet.


Egy másik tanulmányban pedig arról írnak, hogy a kísérlet résztvevői hetente 30 perc jógával nemcsak a súlyfeleslegük leadásánál találták hasznosnak a mozgásformát, hanem a bőrállapotukra is pozitívan hatott, és akár három évet is letagadhattak a valós életkorukból ennek köszönhetően. Javítja a vérkeringést is.

A rossz vérkeringés nemcsak visszérproblémákat okozhat, a bőr szépségére is rányomhatja a bélyegét, ami azáltal, hogy nem jut elég oxigénhez, fakóvá, sápadttá válhat. Emellett megnehezíti a bőr tápanyagfelvételét is, így lassabban gyógyulhatnak a hegek, valamint a kollagéntermelés is csökken. Utóbbi pedig létfontosságú anyag a korai ráncosodás szempontjából.


Serkenti az emésztést. A kutatás alapfeltevése szerint ez az emberi szervezet egyik fő hajtóereje, merthogy csak akkor képes felvenni a kellő mennyiségű energiát, ha zavartalanul működik.

Jógára fel! 😉

3 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page