top of page
Keresés

Ha tél, akkor hámlasztásra fel!

Sok vendég érdeklődik egész évben a hámlasztásos kezelésünk iránt. Így bátran kijelenthetjük, hogy az egyik legnépszerűbb kezelések közé tartozik. Én kifejezetten örülök ennek, mert számos bőrprobléma kezelésében igen hasznosnak bizonyul.
Viszont, amikor a tájékoztatás során említést teszünk arról, hogy a hámlasztást csak időszakosan, vagyis főleg ősszel és télen végezzük, a legtöbben meglepődve kérdeznek vissza, hogy de miért?


Hogy a miértjét megértsük, ahhoz bele kell mennünk kicsit a kezelés folyamatába.

A hámlasztással az elsődleges célunk, hogy eltávolítsuk a bőr felszínén lévő felesleges szaruréteget. Ez többek között hozzásegít bennünket a bőr minél hatékonyabb hidratálásához.


Miután ez megtörtént felszínre kerül az “új”, friss és üde bőrréteg. Bőrünknek általánosan, és így ennek a felszínre került rétegnek is szüksége van egy önmaga által kialakított természetes védőrétegre a külső káros hatásokkal szemben. De, hogy ezt ki tudja alakítani magának, ahhoz némi regenerálódási időre van szüksége.


Amennyiben a folyamat alatt erős UV sugárzás éri a bőrt bekapcsol a védelmi funkciója – a barnulás – aminek következtében kisebb-nagyobb barna foltok alakulnak ki rajta. Az így megjelent szemtelen kis májfoltok sok kellemetlenéget okozhatnak. Halványításukra bár van megoldás, ám ez egy eléggé időigényes és állandó törődést és odafigyelést igénylő folyamat. És sajnos így sem biztos, hogy teljesen eltűnnek a foltok.


Tehát ezeknek a májfoltoknak az esetleges megjelenését kerüljük el azzal, hogy időszakosan, vagyis ősszel és télen végzünk hámlasztó arckezeléseket, amikor az UV sugárzás erőssége minimálisnak mondható, így az bátran alkalmazható.


Primissima by VAGHEGGI hámlasztó kezelésünkről itt találsz több információt, melyet januárban 10% kedvezménnyel vehetsz igénybe stúdiónkban.5 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page