top of page
Keresés

4 lépéses napi rutin a makulátlan arcbőrért

A pattanások megjelenésének okát nem csupán az életmódban, hanem legalább ennyire a nem megfelelő arcápolásban kell keresni. Ha nem szentelsz kellő figyelmet az arcod megtisztítására és hidratálására, sokkal nagyobb valószínűséggel köszöntheted visszatérő vendégként a gyulladt aknékat.


Eláruljuk, hogy mi az a négy lépés, melyet mindennap legalább egyszer, de jobb esetben reggel és este is el kell végezni. Így megelőzheted a pattanásokat.1. lépés: Mosd le a sminked!

Az első lépés, hogy sminklemosó segítségével alaposan mosd le a sminkedet, beleértve a szempillákat és a szemöldököt is, hiszen az alapozó és a többiek ezekre is rátapadhatnak. Ha ezt már az arctisztítás után teszed, óhatatlanul lepereghet a bőrödre a sminkmaradványok sokasága.


2. lépés: Tisztíts!

Fontos, hogy beszerezz a bőrtípusodnak megfelelő arctisztító tejet vagy habot – igazából tőled függ, hogy melyiket kedveled jobban. Ezzel két-három percig mosd az arcod, ügyelve a T-vonal, a hajvonal, a fül és az orr melletti szakaszokra is, melyek gyakran kimaradnak a tisztításból.


3. lépés: Tonizálj!

A bőrnek szüksége van tonizálásra, hogy a kitágult pórusok összehúzódjanak. Ehhez lehetőleg olyan terméket válassz, ami alkoholmentes, mert az alkohollal készült tonikok szárítják a bőrt, amitől felborulhat a faggyútermelés a kötőszövetben, ez pedig könnyen pattanásokat idézhet elő.


4. lépés: Hidratálj!

A bőrödnek reggel és este is hidratálásra van szüksége. Válassz a bőrtípusodnak megfelelő hidratáló krémeket – külön nappalit és külön éjszakait -, hogy a tápanyagok mindig napszaknak megfelelően táplálhassák a bőrödet. Ez az első lépés ahhoz, hogy a bőröd sokáig feszes és fiatalos maradjon.12 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page